Topraksız Çilek Serası

Anasayfa Ürün Gruplarımız Topraksız Çilek Serası
  • Açık tarla ve örtü altı Topraklı çilek üretiminde toprağın hazırlanması, traktör ile sırtların hazırlanması, sırtların üzerine siyah malç temin edilerek çekilmesi ciddi bir maliyet ve işçilik harcanmaktadır. Bu harcamaların 1- 2 yılda bir tekrarlanması çilek üreticilerine yüksek maliyetler bindirmektedir.
  • Topraksız çilek yetiştiriciliğinde yukarıdaki maliyetlerin ve işçiliğin olmadığı gibi ayrıca sırtların ve toprak hazırlığı için tarım makinelerine de (traktör, toprak işleme aletleri vs.) ihtiyaç yoktur.
  • Verimsiz, çorak ve çilek için uygun olmayan tuzluluğu yüksek topraklarda, topraklı üretimin yapılamadığı arazilerde de topraksız çilek üretimi yapılabilmesi; arazinin değerlendirilmesi açısından da çok büyük önem taşımaktadır.
  • Açık tarla ve örtü altı Topraklı çilek üretiminde sırtların genişliğine ve yürüyüş yolu mesafelerine göre 1 dönüme 6.500 adet-7.000 adet fide dikimi yapılmaktadır.
  • Topraksız Kültür'de aşağıda detaylarını açıkladığımız şekilde 1.000m2 ye 25.000 adet fide dikimi yapılabilmekte ve topraklı çilek yetiştiriciliğine göre çok daha fazla fide dikimi ve çok daha fazla çilek hasadı elde edilebilmektedir.
  • Topraklı çilek üretiminde yabancı ot mücadelesine harcanan ilaç ve işçilik maliyetleri topraksız çilek yetiştiriciliğinde bulunmamaktadır. Çilek üreticileri için topraksız çilek üretiminde yabancı ot mücadelesi olmaması hem çilek verimi bakımından; ilaç (ot ilacı) ve işçilik (ot yolma) olmaması, zararlı böceklerin ot aralarında yuvalanmaması büyük önem taşımaktadır.
  • Topraklı çilek yetiştiriciliğinde budama ve hasat işçilikleri göz önüne alındığında topraksız çilek üretimi işçilik maliyetlerinde büyük avantaj sağlamaktadır.
  • Topraksız Kültür'de sera da çilek yetiştiriciliğinin birim alana daha fazla fide dikimi gerçekleştirebilmek, dikilen fidelerin sera içeresinde eşit ışıklanma sağlanmasına olanak sağlamak, çilek toplama, yaprak budama, ilaçlama işçiliklerinin minimuma inmesi için ayaklar hazırlanmıştır.
  • Bu ayaklar artı şeklinde olup toprak altına 20cm derine gömülerek ve toprak üstü 2 aksa kadar 80cm 2 aks arası dıştan dışa 80cm olarak yapılmış ve 2 aksın ortasından 80cm yüksekliğinde 3. aks yapılarak ayak hazırlanmıştır. Hazırlanan ayaklar sıra arası 1,5 mt mesafe ile ve %1,5 eğim ile seranın içerisine yerleştirilerek ilk sırayı oluşturmaktadır. Alt ikili aksın sağ dışından 80cm servis yolu (yürüyüş yolu) bırakılarak ikinci sıraların oluşması sağlanmıştır. Ayakların üzerine Oluklar yerleştirilerek hazırlamış olduğumuz 1mt ilk kokopit torbaları (uzunluğu 100cm eni 10cm yüksekliği 15cm olan ve 15 lt hacminde çilek için özel harmanlanmış tuzluluğu giderilmiş, yıkama ve steril işlemi gerçekleştirilmiş dışı beyaz içi siyah uv’li kokopitli torba) olukların üzerine yerleştirilmiştir.
  • 1 metrelik kokopit torbalarımıza 7 adet solda 6 adet sağda olmak üzere 13 adet fide yerleştirilmektedir.
Detaylı bilgi ve sorularınız için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz...

 

Bu site Delfin Medya'nın gelişmiş akıllı panel teknolojisi ile tasarlanmıştır.